• El peso mexicà pateix davant del dòlar
  • El sol peruà també avança contra la divisa dels EUA després de la intervenció del Banc Central del Perú
banco central de brasil
El Banc Central del Brasil reprendrà la seva política monetària intervencionista

El real brasiler ha estès els seus guanys contra el dòlar dels EUA per segon dia consecutiu. S’ha disparat fins a un màxim d'un any i mig, després de l'anunci del Banc Central del Brasil que reprendrà la seva política monetària intervencionista, després d'una pausa de dues setmanes..

Segons informa ‘El Cronista’, l'autoritat monetària de Brasil va comunicar que podria no renovar els 4,3 milions de dòlars que té en swaps canviaris que vencen el proper mes en cas de necessitar-ho. El titular de l'entitat, Ilan Goldfajn, va incidir així les expectatives del mercat respecte el futur de la moneda brasilera.

El real s'ha arribat a apreciar gairebé un 1% després de l'anunci, fins als 3,065 reals per cada dòlar

El real s'ha arribat a apreciar gairebé un 1% després de l'anunci, fins als 3,065 reals per cada dòlar, el seu millor canvi des del 18 de juny del 2015. L'índex de referència de la borsa brasilera, Bovespa, ha tancat la sessió del dimecres amb guanys de l'1,9%.

L'altre regulador monetari llatinoamericà que també ha intervingut en la seva moneda ha estat el Banc Central del Perú, que ha comprat 95 milions de dòlars al mercat local. El regulador ha pres mesures després que el sol peruà s'hagi apreciat fins a les 3,245 unitats contra el dòlar -un increment del 0,4% al tancament- després que el Govern de Pedro Pablo Kuczynski hagi anunciat que l'economia es va expandir a un ritme més ràpid de l'esperat durant el 2016.

EL PESO MEXICÀ PATEIX

El contrapunt a les bones notícies el posa el peso mexicà, que s'ha depreciat un 0,16%, fins a un tancament de 20,28 unitats per cada dòlar, després de les dades de la inflació dels EUA, amb l'índex dels preus al gener que s’ha disparat fins al 0,6% al gener.

No obstant això, el dòlar ha retrocedit contra altres monedes rivals, acabant la sessió del dimecres pràcticament sense canvis.

Noticias relacionadas

contador