ep el ritmo del crecimiento del sector manufacturero de estados unidos se acelero en julio al mayor
REBECCA COOK - Archivo

El PMI manufacturer d'Espanya del mes d'abril ha caigut fins a 53,3 des del 54,2 de març i s'ha situat per sota de la previsió de 54.

Segons la nota publicada per S&P Gobal PMI, el creixement de la producció al nostre país s'alenteix encara més a mesura que l'amuntegament d'estocs de productes acabats augmenta a un ritme rècord.

El sector manufacturer mostra una nova pèrdua d'impuls a causa de l'impacte de la vaga de transport recent, la incertesa sobre la guerra a Ucraïna i la preocupació per la inflació, explica el comunicat. La producció va augmentar només lleument, mentre que les noves comandes van caure per segon mes consecutiu.

"Aquest nivell de gairebé estancament de la producció va reflectir en part un augment rècord dels estocs de productes acabats generat per la recent vaga del transport. La confiança es va recuperar parcialment de la caiguda rècord registrada al març, però no va aconseguir tornar als nivells observats a principis del 2022 a causa de la persistent incertesa al voltant de la guerra a Ucraïna i la inflació. Els preus cobrats van augmentar a l'abril a la taxa més ràpida mai registrada", afegeix la nota.

"L'economia manufacturera d'Espanya es va continuar enfrontant a una combinació de desafiaments extremadament difícil a l'abril; la persistent interrupció dels subministraments, exacerbada per la guerra a Ucraïna, la vaga del transport i la ràpida inflació dels costos van afectar el sector", explica Paul Smith, economista de S&P Global. "En conseqüència, aquests factors van frenar la producció i van afectar les noves comandes, mentre que els fabricants van observar un augment rècord en els inventaris dels magatzems. Per això, les empreses es van mantenir força moderades respecte a les perspectives, malgrat observar-se un repunt des de la mínima registrada al març, alhora, això va influir en les decisions d'ocupació i de compra, que van augmentar només marginalment a l'abril”, afegeix.

Noticias relacionadas

contador