• Gràcies a la inversió fixa no residencial, el consum personal i la despesa pública
  • El consens de mercat esperava una revisió a l'alça fins el 3,3%
bandera eeuu usa america

El PIB d'Estats Units va créixer en el tercer trimestre un 3,5%, el seu major ritme en els dos últims anys, segons ha mostrat la tercera i última revisió realitzada i publicada pel Departament de Comerç.

En el segon trimestre de 2016, el PIB americà va augmentar un 1,4%, mentre el creixement trimestral no havia superat el 3% des del tercer trimestre de 2014. En el tercer trimestre del passat any, el PIB va créixer un 2%, i en els trimestres següents no havia superat l'1,5%. Wall Street cotitza sense tendència definida després d'aquestes dades.

La dada mostra, segons Barclays, "un consum saludable, impulsat per l'ocupació i modests augments en els salaris"

El Departament de Comerç explica que, des de la segona revisió realitzada el mes passat, s'han incorporat més dades que quan es va publicar un creixement del 3,2% en el tercer trimestre. "Dins d'aquesta revisió, la inversió fixa no residencial, el consum personal i la despesa pública han pujat més del prèviament benvolgut, encara que l'escenari general del creixement econòmic roman igual", afirma l'organisme.

Els analistes de Barclays comenten que la revisió a l'alça es deu sobretot al fort creixement del consum en el sector serveis. El consum de serveis va augmentar a un ritme del 2,7%, per sobre del 2,5% estimat anteriorment. En conjunt, la dada mostra, segons aquests experts, "un consum saludable, impulsat per l'ocupació i modests augments en els salaris".

A més, les dades d'atur setmanal s'han situat per sobre de les previsions, ja que les peticions inicials de desocupació han augmentat més de l'esperat, fins a marcar màxims des de mitjan juny. I les comandes de béns duradors de novembre, excloent la volàtil partida de transport, han pujat un 0,5%, per sobre del 0,2% anticipat. Després d'aquesta dada, Barclays ha reduït dues desenes la seva previsió de creixement del PIB en el quart trimestre, fins a l'1,7% des de l'1,9%.

Serà el proper 27 de gener quan el Departament de Comerç publicarà la seva primera estimació del PIB del quart trimestre, que inclourà també el creixement del conjunt de l'exercici 2016. El 28 de febrer es publicarà la segona revisió i el 30 de març la tercera i última.

Noticias relacionadas

contador