cb economia usa eeuu

El Producte Interior Brut (PIB) dels EUA va créixer fins al 2,1% durant el tercer trimestre, millor del l'1,9% estimat anteriorment i per sobre del creixement del 2% que va registrar l'economia durant els tres mesos anteriors, segons les dades publicades aquest dimecres pel Departament de Comerç.

La millora en aquesta xifra es deu principalment a les revisions a l'alça en els inventaris i la inversió en estructures. Per la seva banda, l'augment en la despesa del consumidor, va ser del 2,9%, de manera que va seguir sent el principal motor de creixement als EUA.

Les exportacions van augmentar una mica més ràpid, un 0,9%, i les importacions van avançar un 0,8% en lloc del 0,4% que es va informar inicialment.

Segons informa Reuters, hi ha indicis que l'economia nord-americana es va desaccelerar a principis del quart trimestre enmig d'un refredament en la despesa dels consumidors i una disminució de la inversió empresarial. La guerra comercial de l'administració de Donald Trump amb la Xina ha erosionat la confiança empresarial, cosa que ha contribuït a la segona contracció trimestral consecutiva en la inversió empresarial.

El mes passat, la Reserva Federal (Fed) va retallar els tipus d'interès per tercera vegada aquest any i va assenyalar una pausa en el cicle de relaxació que va començar el juliol, quan va reduir els costos dels préstecs per primera vegada des de 2008.

Noticias relacionadas

contador