cb economia usa eeuu

L'economia dels EUA s'ha desaccelerat lleugerament. El Producte Interior Brut (PIB) del tercer trimestre es va situar a l'1,9%, en comparació amb el 2% dels tres mesos anteriors. Això es va deure, principalment, a una disminució en la inversió empresarial i menors augments en la despesa del consumidor i del govern. La dada ha estat millor de l'1,6% que esperava el consens.

La dada del PIB ha estat millor de l'1,6% esperada pel consens

En concret, segons les dades publicades aquest dimecres pel Departament de Comerç, la despesa del consumidor, el principal motor del creixement, va augmentar un 2,9%, en caure davant el creixement del 4,6% a la primavera.

Mentrestant, la inversió de les empreses en estructures es va enfonsar un 15% i la despesa en equips va caure gairebé un 4%. La despesa pública també va augmentar en un 2%, una dada menor del 4,8% durant el segon trimestre.

Cal assenyalar que el descens en el creixement econòmic es produeix enmig d'una incertesa comercial i els temors d'una desacceleració de la fabricació que debiliten la inversió de les empreses privades als EUA. A més, les dades del PIB també podrien tenir implicacions per als formuladors de polítiques de la Reserva Federal (Fed), que conclouen la seva reunió de política de dos dies a Washington aquest dimecres.

"De qualsevol manera, dubtem que durant el quart trimestre es vegi un augment tan sòlid en el consum, sobretot perquè els números de les cadenes de botigues indiquen que la gent va avançar les compres després de l'anunci de l'1 d'agost de la imposició d'aranzels sobre els béns de consum xinesos importats", assenyalen en Pantheon Macroeconomics.

contador