ep archivo   bandera de eeuu
TWITTER - Archivo

L'economia nord-americana ha crescut un 6,6% durant el segon trimestre en taxa interanual, segons la revisió del Producte Interior Brut (PIB) que s'ha publicat aquest dijous per part de l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Govern. Aquesta dada suposa una millora respecte a l'anterior, que la situava al 6,5%, tot i que es queda una mica per sota del previst, ja que els analistes la situaven al 6,7%.

En termes trimestrals, el PIB de l'economia més gran del món ha crescut un 1,6%, en comparació amb la millora de l'1,5% dels primers tres mesos de l'any.

D'aquesta manera, el PIB real dels EUA se situava durant el segon trimestre del 2021 un 0,8% per sobre del nivell corresponent al quart trimestre del 2019, abans de la pandèmia.

"L'augment del PIB del segon trimestre va reflectir els increments en la despesa dels consumidors, la inversió fixa no residencial, les exportacions i la despesa dels governs locals i estatals, que van ser parcialment compensats per les caigudes de la inversió en inventaris, de la inversió residencial i de la despesa del govern federal", ha explicat l'Oficina.

"L'economia nord-americana va superar una fita clau durant el segon trimestre en recuperar amb escreix la producció perduda durant la recessió induïda per la crisi", comenten des d'Oxford Economics. Tot i això creuen que "la creixent preocupació per la salut i les persistents limitacions de l'oferta estan fomentant la inquietud sobre el camí a seguir per l'economia".

Argumenten aquest punt de vista que "les dades en temps real apunten a una activitat més suau al juliol i agost enmig d'una quarta onada d'infeccions de Covid".

Noticias relacionadas

contador