ep reino unido 20210107132303
TWITTER - Archivo

El PIB del Regne Unit va pujar un 0,1% al mes de novembre en taxa mensual, per sobre de l'estimació del -0,3%. El creixement intertrimestral va augmentar el -0,3%, des del -0,4% d'octubre, i va igualar el consens.

"Està a l'aire si l'economia britànica ja està en recessió després de les xifres del novembre, lleugerament més fortes del previst", reconeixen els economistes de Pantheon.

"El PIB augmentaria un 0,1% intertrimestral al quart trimestre si al desembre es mantingués simplement sense canvis respecte al nivell de novembre. En altres paraules, el PIB hauria de caure almenys un 0,4% intermensual al desembre per que caigués un 0,1% intertrimestral al quart trimestre, llevat que es revisin les dades anteriors, una caiguda d'aquesta magnitud al desembre és certament possible, atès que totes les principals enquestes empresarials apunten a una caiguda de la producció, i tant les fortes nevades com, en menor mesura, les vagues ferroviàries, probablement van pesar temporalment sobre l'activitat", expliquen aquests experts.

El creixement intermensual del PIB al novembre també es va veure recolzat per alguns factors temporals. "També cal tenir en compte que la producció del sector sanitari sembla que invertirà la tendència, després d'augmentar un 0,9% al novembre, malgrat la forta caiguda del nombre de persones que reben dosis de reforç de la vacuna de la Covid".

"De cara al futur, seguim pensant que el PIB caurà substancialment al primer i segon trimestres", afegeixen des de Pantheon.

Noticias relacionadas

contador