• El PIB de l'eurozona va créixer un 1,7%, una dècima menys que l'expansió interanual de l'últim trimestre del 2016
0cb796

L'economia de la zona euro va experimentar durant els tres primers mesos de l'any un creixement del 0,5%, en línia amb el ritme d'expansió registrat durant l'últim trimestre del 2016, segons les dades preliminars publicades per Eurostat, que se situen per sobre de les xifres corresponents als EUA (+ 0,2%) i el Regne Unit (+ 0,3%).

En comparació del mateix trimestre de l'any anterior, el PIB de l'eurozona va créixer un 1,7%, una dècima menys que l'expansió interanual de l'últim trimestre del 2016.

Per la seva banda, el conjunt de la UE va registrar un creixement del PIB del 0,5% durant el primer trimestre, enfront del 0,6% dels tres mesos anteriors, mentre l'expansió interanual va ser del 2%, recull 'Europa Press' .

En el cas d'Espanya, el PIB va créixer un 0,8% entre gener i març, una dècima més que durant els dos últims trimestres i manté la taxa interanual al 3%, cosa que manté el país al capdavant de les grans economies de l'eurozona, ja que Alemanya va créixer un 0,6%, França un 0,3% i Itàlia un 0,2%.

Entre els països amb dades disponibles, el major ritme de creixement trimestral a la UE va correspondre a Finlàndia (1,6%), per davant de Letònia (1,5%) i Lituània (1,4%), mentre les pitjors dades es van observar a Grècia, que amb una contracció del 0,1% el primer trimestre i de l’1,2% durant l'últim de 2016 ha recaigut en recessió.

Noticias relacionadas

contador