• Els inversors esperen una disminució de la incertesa política a països de l'euro
inversión

L'indicador que mesura la confiança dels inversors a l'Eurozona s'ha disparat el seu millor nivell en gairebé 10 anys gràcies al fet que la incertesa política s'ha alleujat sobre els països que comparteixen l'euro. L'índex Sentix del mes de maig ha escalat fins als 27,4 punts, la seva millor nivell des de juliol de 2007, des dels 23,9 punts del mes d'abril.

Informa 'Reuters' que la pujada de 3,5 punts d'aquest mes ha superat el consens dels analistes consultats per l'agència de notícies que preveien que l'increment de l'índex elaborat per aquest grup de recerca amb seu a Frankfurt seria fins a 25,0 punts.

Els inversors esperen una disminució de la incertesa política als països de l'euro

Segons ha informat el grup Sentix en un comunicat, "els inversors òbviament estan esperant una disminució de les incerteses polítiques de la zona euro". I ha afegit que l'indicador demostra l'augment de l'optimisme entre els inversors als països dels 19 membres de la unió monetària.

Pel que fa al subíndex de les condicions actuals, ha pujat als 34,5 punts al maig, des de 28,8 unitats a l'abril i ha registrat el seu rècord des de gener de 2008. Pel que fa a les expectatives, que també mesura aquest indicador, ha avançat fins màxims d'agost de 2015, en 20,5 punts, des dels 19,3 punts del mes anterior.

Noticias relacionadas

contador