ep agentes comprueban el cumplimiento de las restricciones en paris
Bertrand Guay/AFP/dpa

L'economia francesa, la segona més important de la zona euro, va retrocedir un 6% el primer trimestre de 2020 a conseqüència de l'impacte de la pandèmia de Covid-19 i de les mesures de contenció implementades, la pitjor dada d'evolució del PIB des de la II Guerra Mundial i similar a la registrada durant maig del 68, segons ha reconegut el governador del Banc de França, François Villeroy de Galhau, qui estima que cada quinzena de confinament resta 1,5 punts al creixement anual.

En una entrevista a l'emissora RTL, recollida per Europa Press, Villeroy de Galhau ha assenyalat que l'economia francesa ha perdut el primer trimestre prop d'un terç del seu nivell d'activitat. "Això correspon a un creixement del -6% durant el trimestre, cada quinzena ens costa el 1,5% del PIB anual i un 1% més de dèficit públic", ha estimat.

En aquest sentit, el banquer central francès ha assenyalat que per trobar un impacte semblant al d'aquesta crisi caldria remuntar-se fins a "maig de 1968", quan durant setmanes l'economia francesa va romandre tancada per les protestes. "Al segon trimestre, el PIB va caure més del 5%, una xifra que s'apropa a això que estem experimentant avui", va dir el governador del Banc de França.

D'aquesta manera, Villeroy de Galhau ha anticipat un creixement molt negatiu de França al 2020, encara que ha expressat la seva confiança que "hauria de ser positiu al 2021", destacant que per a això s'està "ajudant els empresaris i els seus treballadors, amb la finalitat d'estar en condicions de començar ràpidament el creixement quan acabin les mesures de contenció ".

Referent a això, el banquer ha destacat que el país compta amb el sistema d'atur més generós d'Europa, "afortunadament el model social i europeu és aquí i funciona", mentre que ha recordat que, per contra, els EUA ha registrat 10 milions de nous aturats en tot just 15 dies.

Noticias relacionadas

contador