• Les decisions que vagi prenent l'OPEP i el que facin els productors d'esquist als EUA seguiran sent clau
  • Aquests analistes recomanen mantenir l'exposició en les commodities i els actius relatius
cbpetroleo12

El petroli està vivint aquest dilluns una jornada de pujades (+ 0,8%) que porten el barril Brent a prop dels 46 dòlars (45,87 dòlars) i el West Texas als 43,35 dòlars. El preu del cru continua condicionat per les decisions de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i per tot el que tingui a veure amb els productors de cru d'esquist nord-americans.

Segons els experts de Lombard Odier, el preu del cru seguirà volàtil encara durant diversos anys. "Veiem que les mesures adoptades tant per l'OPEP com per la indústria d'esquist nord-americà poden mantenir el barril dins el rang de 45-60 dòlars, amb un preu mitjà d'uns 55 dòlars el 2017 i 2018", assenyalen aquests analistes en un informe.

Amb el preu del petroli actualment en el rang inferior d'aquest rang estimat, des de Lombard Odier recomanen mantenir l'exposició en les commodities i els actius relatius. "No només les possibles desavantatges semblen limitades, sinó també l'estacionalitat que s'acosta és favorable", assenyalen, encara que afegeixen. "No obstant això, esperem que els preus es mantinguin volàtils mentre el mercat físic estigui sobreabastit".

L'escenari base d'aquests analistes inclou que l'acord de l'OPEP i la coordinació de Rússia i Aràbia Saudita es mantindran almenys fins el 2018. Pel que fa a la demanda, creuen que sembla possible una sorpresa a l'alça, a mesura que el consum dels mercats emergents es recupera després de diversos trimestres de lent creixement econòmic.

"En poques paraules, esperem el Brent a una mitjana de 55 dòlars el 2017-2018. Per al segon semestre d'aquest any, això significa una alça significativa del preu al comptat", diuen aquests experts i afegeixen: "Però la volatilitat d’aquesta classe d'actius requereix agilitat i una estreta vigilància de les operacions, ja que un augment de 10 dòlars/barril podria produir-se en només unes poques setmanes".

Noticias relacionadas

contador