• El Brent se situa als 48,13 dòlars per barril i el West Texas, als 45,45 dòlars
cbpetroleo724

El petroli rebota després d'un dur dimecres. El preu del cru es va desplomar un 4% de mitjana després de les dades d'exportacions de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP).

L'augment de les exportacions que es va anunciar aquest dimecres es produeix malgrat el límit de l'OPEP per frenar la producció fins al març de 2018 i segueix trepitjant els talons de l'enquesta mensual de producció de l'OPEP. Els preus del cru semblen estar 'tancats' per sota dels 50 dòlars per barril. La CNBC va informar la setmana passada que els enviaments del major exportador de petroli, Aràbia Saudita i altres membres de l'OPEP, estaven en alça al juny.

Els futurs del Brent pugen un 1,26% i el seu preu es col·loca als 48,39 dòlars per barril. Per la seva banda, els futurs del West Texas Intermediate (WTI) també repunten un 1,26% fins als 45,71 dòlars per barril. Aquests guanys van reflectir la demanda ferma de combustible als Estats Units, on les dades de l'American Petroleum Institute (API) van indicar que els inventaris del cru nord-americans han baixat en 5,8 milions de barrils aquesta setmana des del 30 de juny, fins els 503,7 milions.

CRISI AL GOLF PÈRSIC

Mentre al Golf Pèrsic, els ministres d'Exteriors dels quatre països àrabs que lideren el boicot contra Qatar (Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units, Egipte i Bahrain) van confirmar aquest dimecres que el Govern de Qatar havia respost de manera "negativa" a les demandes formulades la setmana passada, encara que no van anunciar la imposició de noves sancions.

"La resposta que hem obtingut és negativa i no té contingut. No se'ns ha proporcionat cap base perquè Qatar renunciï a les seves actuals polítiques", han argumentat els quatre països en un comunicat conjunt llegit pel cap de la diplomàcia d'Egipte, Sameh Shoukry.

Noticias relacionadas

contador