ep archivo   nombre de norges bank en la fachada de su sede en oslo
NORGES BANK - Archivo

El Comitè de Política Monetària i Estabilitat Financera del Norges Bank ha decidit per unanimitat mantenir el tipus dinterès oficial en el 2,75%.

Els preus de consum han pujat molt i la inflació està molt per sobre de l'objectiu. L'activitat de l'economia noruega és elevada i el mercat laboral és tens. L'elevada inflació i els tipus d'interès més alts debiliten el poder adquisitiu de les llars, i moltes empreses preveuen una caiguda de l'activitat en el futur, explica el Banc de Noruega al comunicat.

"Sobre la base de l'avaluació actual de les perspectives per part del Comitè, caldrà augmentar una mica més el tipus d'interès oficial per reduir la inflació cap a l'objectiu", anticipa.

El Norges Bank explica que, des de l'Informe de Política Monetària 4/22, sembla que el mercat laboral s'ha tensat una mica més del previst. "Les pressions contínues sobre l'economia noruega poden contribuir a mantenir elevada la inflació. Aquesta evolució podria suggerir una pujada del tipus d'interès oficial en aquesta reunió", apunta. D'altra banda, reconeix que hi ha perspectives d'uns preus de l'energia més baixos del previst anteriorment, i sembla que les pressions inflacionistes mundials estan remetent. "El tipus d'interès oficial s'ha elevat considerablement en poc temps, i la política monetària ha començat a tenir un efecte restrictiu sobre l'economia. Això pot suggerir un enfocament més gradual de la fixació del tipus d'interès oficial", precisa.

Tot i això, assumeix que les perspectives de l'economia noruega són "més incertes del normal".

"El futur camí dels tipus d'interès oficials dependrà de l'evolució econòmica. El més probable és que el tipus d'interès oficial pugi al març", afirma la governadora, Ida Wolden Bache.

Noticias relacionadas

contador