ep archivo   nombre de norges bank en la fachada de su sede en oslo
NORGES BANK - Archivo

El Norges Bank ha decidit per unanimitat elevar els tipus d'interès en 25 punts bàsics, de manera que ja es col·loquen al 3%. Durant la reunió anterior, celebrada al gener, el banc va decidir fer una pausa i mantenir els tipus sense canvis. Tot i això, ja ha avançat que després de la pujada del març n'hi haurà una altra al maig.

"Hi ha una considerable incertesa sobre l'evolució econòmica futura, però si l'evolució resulta com ara esperem, la taxa d'interès oficial augmentarà encara més al maig", ha assenyalat la governadora, Ida Wolden Bache.

El Comitè de Política Monetària i Estabilitat Financera de l'organisme noruec considera que encara calen més pujades de tipus d'interès per frenar la inflació, ja que encara se situa "marcadament per sobre de l'objectiu". I encara que el creixement de l'economia noruega s'està desaccelerant, l'activitat econòmica continua sent alta.

Segons ha explicat el Norges Bank, la futura trajectòria de la política monetària dependrà de l'evolució econòmica. Si resulta més feble del que s'ha projectat o si persisteixen les pressions a l'economia és possible que es necessitin uns tipus d'interès més alts que els projectats actualment per reduir la inflació.

Per contra, si la inflació cau més ràpidament o la desocupació augmenta més del que s'ha projectat, les pujades de tipus poden ser més baixes del que s'ha projectat. Així, el pronòstic de la taxa de política ha estat revisat a l'alça i indica un augment fins al voltant del 3,5% a l'estiu.

Noticias relacionadas

contador