Norway central bank

El Norges Bank ha elevat els tipus d'interès en 50 punts bàsics, col·locant-los al 3,75%, el nivell més alt des del 2008. A més, el banc central de Noruega ha avisat que és probable que emprengui un nou augment de tipus a la reunió d'agost.

"Si no elevem els tipus d'interès, els preus i els salaris poden continuar augmentant ràpidament i la inflació es consolidarà. Aleshores es pot tornar més costós reduir la inflació de preus novament", ha assenyalat en un comunicat la governadora del banc central, Ida Wolden Sotrac.

Aquest darrer moviment representa l'onzè augment que aprova el Norges Bank des de la tardor del 2021.

Amb l'avís que els tipus tornaran a elevar, el Norges Bank ajusta a l'alça la previsió i estima un pic del tipus d'interès del 4,25% durant la tardor.

"Encara no hem vist els efectes complets dels augments de tipus d'interès. Hi ha incertesa sobre quant n'ajustaran les llars el consum en el futur com a resultat de l'alt creixement dels preus i l'augment de les taxes. Si la inflació cau més ràpidament o experimentem una desacceleració més forta a l'economia noruega, els tipus d'interès poden ser més baixos del que preveiem actualment”, ha matisat l'organisme.

Noticias relacionadas

contador