robert-shiller
Wikipedia

L'economista guanyador del premi Nobel Robert Shiller creu que una recessió pot estar a anys de distància a causa d'un efecte alcista del president dels EUA, Donald Trump, al mercat. Segons el seu punt de vista, està creant un entorn propici per a una forta despesa dels consumidors.

Això, segons Shiller, representa una força important que hauria de detenir una recessió, ja que els nord-americans encara estan obrint les seves carteres d'acord amb el que exemplifica el president Trump: el consum. Així ho ha explicat durant una entrevista a la CNBC.

Adverteix que no tot és de color rosa a l'economia i assenyala que encara hi ha incertesa i risc al voltant de Wall Street

Durant ella, l'expert en finances ha dit que l'augment de la despesa dels consumidors "té a veure amb la inspiració per a moltes persones proporcionada pel nostre president". "Dins del cicle econòmic, aquesta és l'expansió més llarga de la història. Ara, es pot dir que l'expansió va ser en part gràcies al president Barack Obama, però que duri tant de temps necessita una explicació".

No obstant això, tot i la postura optimista de Shiller, adverteix que no tot és de color rosa en l'economia i assenyala que encara hi ha incertesa i risc al voltant de Wall Street. Abans que els mercats puguin enlairar-se, l'economista destaca que Trump encara necessita superar la investigació del judici polític, cosa que veu com "la major amenaça pel seu pronòstic optimista". "Si sobreviu això, podria contribuir durant un temps a impulsar el mercat". "Potser som a l'era de Trump", afegeix.

Així, Shiller veu que la propera recessió podria no durar tres anys i podria ser lleu. "No cometem l'error de suposar que està a la volta de la cantonada". "Si l'economia és forta, Trump té una bona oportunitat de ser reelegit", conclou.

Noticias relacionadas

contador