ep reino unido
TWITTER - Archivo

L'Índex de Preus al Consum (IPC) de Regne Unit va avançar al setembre fins al 0,5% des del 0,2% d'agost, mentre que en termes interanuals es va situar en el 0,4% enfront del -0,4% del mateix mes un any abans, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Oficina d'Estadística britànica (ONS).

Mentrestant, l'indicador d'inflació subjacent (que exclou aliments i energia) va arribar a 1,3% interanual el mes passat, per sobre del 0,9% registrat a l'agost, complint amb el pronòstic del consens.

La contribució més notable a a la taxa d'inflació va provenir de recreació i cultura (0.31 punts percentuals). Els costos de transport i els preus dels restaurants i cafès, després de la finalització del pla Eat Out to Help Out, van fer les majors contribucions a l'alça (de 0.23 i 0.21 punts percentuals, respectivament). Això va ser parcialment compensat per menors contribucions a la baixa de mobles, estris domèstics i manteniment; jocs, joguines i passatemps; i aliments i begudes no alcohòliques.

En els serveis de restauració, els preus van pujar un 4,1% entre agost i setembre de 2020, enfront d'una pujada del 0,2% entre els dos mateixos mesos de 2019.

A més, els costos del transport van augmentar per primera vegada des de març, en part perquè el preu dels automòbils de segona mà es va veure impulsat per l'augment de la demanda, ja que, segons els informes, la gent procurava reduir la seva dependència del transport públic.

Noticias relacionadas

contador