angela-merkel-invitee-a-bregancon-le-20-aout-annonce-l-elysee

L'IFO alemany que elabora i publica l'institut IFO ha caigut el gener fins als 90,1 punts des dels 92,2 registrats al mes anterior i respecte als 91,8 que anticipava el consens d'experts.

Recordem que l'IFO és l'índex de clima empresarial germànic, i es realitza a través d'una enquesta a 7.000 executius del país per conèixer la seva visió de l'economia.

Al costat de l'IFO de clima de negoci o empresarial se solen publicar el de la valoració actual i el de les expectatives. El primer ha retrocedit també més del que s'esperava des dels 91,3 punts fins als 89,2 i respecte als 90,6 que s'anticipaven.

En el cas del segon, la xifra ha caigut des dels 93 punts fins als 91,1 al gener, xifra que al seu torn empal·lideix amb els 93,2 punts que esperaven els analistes. Aquestes dades es contextualitzen en tenir en compte que Alemanya està sent un dels països més afectats per la Covid-19.

Aquest dilluns, sense anar més lluny, els d'Angela Merkel han registrat 6.729 nous casos de coronavirus i 217 morts, el total puja fins als 52.087 des de l'inici de la pandemia.

Noticias relacionadas

contador