ep elsa artadi portaveu i consellerala generalitat
EUROPA PRESS

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, va dir aquest dilluns que veu "dubtes a nivell jurídic" en la mesura aprovada inicialment per l'Ajuntament de Barcelona per obligar promotors d'habitatge i de grans rehabilitacions que destinin a habitatge protegit un 30% del volum edificable.

Artadi va advertir que la mesura pot generar conseqüències als privats, "no necessàriament al promotor immobiliari, sinó en la gent que compra pisos" va dir durant roda de premsa després de reunir-se el president del Govern, Quim Torra, amb l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau.

La també consellera de Presidència va ressaltar que estudiaran els detalls de la mesura, que haurà de passar per la Generalitat per ser aprovada definitivament, després que hagi estat aprovada inicialment en la comissió municipal d'Urbanisme, amb el suport del Govern de BComú, a més d’ERC, PSC i la CUP.

REBUIG DEL SECTOR

Tant el Gremi de Constructors d'Obres de Barcelona i Comarques com l'Associació de Promotors de Catalunya i Espanya (APCE) han criticat el govern municipal per la unilateralitat amb què han elaborat aquesta modificació. Els promotors catalans han assegurat, a més, que "no només no resoldrà el problema de l'habitatge a la ciutat, sinó que tindrà un efecte contrari, ja que, d'una banda podria provocar una paràlisi a l'activitat del sector, i d'altra afegir encara més pressió sobre els preus, a causa del desequilibri que aquesta mesura generarà entre l'oferta i la demanda".

"Si tira endavant aquesta mesura, probablement es produiria una suspensió de llicències, amb tot el que això comportaria", lamenta l'APCE. Aquesta entitat, els serveis jurídics del a qual estan estudiant emprendre mesures legals, critiquen durament que es carregui sobre les espatlles del sector privat engreixar el parc d'habitatge destinat a l'ús social. Sí que subratllen que "ha d'existir" aquest tipus de pisos, però demanen que el seu model sigui "eficient".

Noticias relacionadas

contador