ep la ministra de hacienda y funcion publica maria jesus montero interviene en una sesion de control 20220608185603
Eduardo Parra - Europa Press

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha assegurat que els nous impostos extraordinaris a les energètiques i la banca no es podran repercutir als preus finals que paguin els clients d'aquestes entitats.

"Tenim contemplat que es prohibirà la repercussió d'aquest gravamen al preu final que suportin els ciutadans", ha assenyalat Montero al programa Hoy por hoy de la Cadena SER. Així mateix, la titular d'Hisenda ha assegurat que “se'n va a dotar la CNMC perquè vigili i, si escau, apliqui sancions si alguna empresa se separa de la legalitat, per la qual cosa la norma ja ho tindrà implícit".

Els nous gravàmens van ser anunciats pel president del Govern, Pedro Sánchez, en el discurs d'obertura al Debat sobre l'estat de la Nació. El líder de l'Executiu de coalició va detallar que aquestes taxes tenen l'objectiu de recaptar 1.500 milions d'euros procedents dels bancs durant els propers dos exercicis, mentre que la xifra puja fins als 2.000 milions d'euros en el cas de les energètiques per al mateix període de temps. “Aquest Govern no tolerarà que hi hagi empreses o individus que s'aprofitin de la crisi a costa de la majoria”, asseverava rotundament Sánchez.

"Que aquells que més guanyen siguin els que més aporten a la borsa comuna perquè la població més vulnerable no hagi de patir, com ha passat en anteriors crisis financeres quan hi havia el PP al Govern", ha apuntat la ministra d'Hisenda.

En resposta a les preguntes d'Àngels Barceló, Montero ha afirmat sentir-se “satisfeta” del transcurs del debat al Congrés, ja que “s'ha posat al centre de la política la preocupació dels ciutadans”. A més, la ministra ha assegurat que no hi ha divisió a la coalició en matèria social, ja que els socis poden "no estar d'acord en qüestions tangencials, però a l'agenda social sempre hem estat d'acord". "No hi ha hagut cap mena de debat en les mesures que havien d'anar al Debat sobre l'estat de la Nació", ha afegit l'andalusa, que també ha assenyalat que les noves mesures "són del Govern", no d'una banda o altra.

Finalment, la socialista ha criticat que l'oposició no vulgui dir "de part de qui està", així com la seva insistència a l'hora d'afirmar que els nous gravàmens s'acabaran repercutint en els ciutadans quan la norma no ho permetrà. D'altra banda, Montero també s'ha referit a les paraules del vicepresident d'Iberdrola, l'exdirigent del PSOE Antonio Carmona, que ha criticat els impostos, perquè les energètiques “ja no tenen tants beneficis”, i ha dit que només afectarà gasistes i petrolieres. La titular d'Hisenda ha afirmat que Iberdrola no sap “d'on treu” que no l'afectarà, ja que l'empresa és una companyia energètica.

Noticias relacionadas

contador