ep archivo   una mujer hace uso de las maquinas de venta automatica de renfe cercanias en la
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

El president del Govern, Pedro Sánchez anunciava dimarts, durant la seva intervenció al Debat sobre l'Estat de la Nació, la gratuïtat dels títols multiviatge dels serveis ferroviaris de Cercanías, Rodalíes i MItja Distància prestats per Renfe per al període comprès entre el 1 de setembre i 31 de desembre d'aquest any.

La mesura suposarà la bonificació del 100% dels abonaments de les línies de Cercaníes, Rodalies i Rodalies d'Amplada Mètrica, després del període estival, i beneficiarà uns 75 milions de viatgers recurrents, encara que des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) s'espera que "aquesta xifra sigui encara més gran per l'efecte crida d'usuaris cap al transport públic gràcies a aquesta mesura".

Aquesta iniciativa amplia la presa el passat 25 que juny, que va establir una reducció del 50% per a aquest tipus d'abonaments, i que calia millorar atesa la ràpida evolució de la situació geopolítica i la necessitat assegurar al màxim la mobilitat quotidiana obligada dels ciutadans.

Però, quins serveis i títols se'n veuran beneficiats?

A Cercaníes, estan inclosos en Abonament Mensual Limitat, l'Abonament Trimestral Universitari, el Bonotren i tots els títols multiviatge, exclòs l'anada i tornada.

A Rodalies, es veuran beneficiats l'Abonament 10 viatges, Abonament mensual, Abonament trimestral i Abonament estudiant.

En el cas de la Mitja Distància en xarxa convencional i ample mètric, de la mateixa manera per a tots els títols multiviatge, com són el Bo 10 regional, la Targeta 10 senzilla, la Targeta 10 lliure, l'Abonament mensual regional, la Targeta mensual 40 senzilla i la Targeta mensual 40 lliure.

Els serveis AVANT mantenen la bonificació del 50% per a títols multiviatge ja aprovats en el Reial decret llei 11/2022, ateses les seves característiques especials i perquè la mesura vol concentrar els seus efectes en els desplaçaments diaris al centre de treball o d'estudis, segons ha comunicat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en una nota.

En aquest sentit, des del Ministeri han indicat que estan avançant en la determinació dels detalls que permetran definir "l'operativa d'adquisició de l'abonament per als viatgers recurrents. A més, s'han activat totes les eines i els sistemes perquè es pugui dur a terme d'una manera àgil, còmoda i ràpida per als viatgers”.

Així mateix, des del Govern recorden que s'han compromès a obrir una línia d'ajuts a les entitats locals i comunitats autònomes que redueixin el 30% del preu dels abonaments de transport i títols multiviatge del servei de transport col·lectiu terrestre, tant per carretera com per ferrocarril i metro.

Noticias relacionadas

contador