ep archivo   varias personas salen de un tren de cercanias en la estacion de renfe de cercedilla
Rafael Bastante - Europa Press - Archivo

El Govern mantindrà durant el 2023 la gratuïtat i els descomptes que aplica als transports de Cercanías, Rodalies i trens de mitjana distància, segons ha anunciat aquest dimarts la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la presentació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2023.

"Volem convertir aquesta reforma en estructural per reduir les emissions de CO2 i per impulsar una política prioritària", ha assenyalat. Inicialment, aquesta mesura ideada per contribuir a pal·liar l'efecte de la inflació acabaria el 31 de desembre d'aquest any.

L'Executiu preveu reservar una partida de 700 milions d'euros als PGE per a aquesta mesura. Aquest any, el Govern ha previst 200 milions d'euros per sufragar aquesta gratuïtat del setembre al desembre.

Va ser a l'estiu quan el president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar una bonificació del 100% dels abonaments de diversos viatges per a Cercanías, Rodalies i trens de mitjana distància operats per Renfe, així com una reducció del 50% del preu de tots els abonaments mensuals i títol multiviatge al transport prestat per l'Estat o entitats estatals.

Es tracta d'una mesura que impulsa al màxim l'ús d'aquest tipus de transport públic col·lectiu per garantir la mobilitat obligada quotidiana amb un mitjà de transport segur, fiable, còmode, econòmic i sostenible, en una conjuntura extraordinària d'increment sostingut dels preus de l'energia i els combustibles defensa el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en una nota.

Noticias relacionadas

contador