ep la vicepresidenta de asuntos economicos y transformacion digital nadia calvino se quita la
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El Govern ha aprovat el seu nou sostre de despesa en el Consell de Ministres d'aquest dimarts. La nova xifra (196.000 milions d'euros) representa una pujada de més del 50% i s'explica per la incorporació de part dels fons europeus que rebrà Espanya.

Què és el sostre de despesa? El desemborsament màxim que poden dur a terme els diferents ministeris, i es coneix tècnicament com a límit de despesa no financera.

Ja al febrer, abans de la pandèmia, la xifra fixada pel Govern (127.609 milions) era un 3,8% superior a la de l'any anterior. Les noves previsions tenen ja en compte els 140.000 milions que els de Sánchez planegen rebre de la UE, dels quals estimen que uns 20.000 milions estaran ja disponibles en 2021.

María Jesús Montero, ministra portaveu del Govern que ha acompanyat a Nadia Calviño a la seva compareixença, ha defensat que l'augment del sostre de despesa es deu també a la necessitat de finançar la Seguretat Social i les Comunitats Autònomes.

Aquest anunci, que deixa via lliure als Pressupostos Generals de l'Estat, s'ha vist acompanyat del nou quadre macro en el qual destaca un major pessimisme respecte al PIB i un lleu optimisme referent a la desocupació.

Noticias relacionadas

contador