ep el presidente del gobierno pedro sanchez interviene durante la sesion de control al gobierno en
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

L'execució dels fons europeus serà agilitada pel Govern i, el seu seguiment, tutelat des de Moncloa. Així ho ha anunciat el president, Pedro Sánchez, durant la seva compareixença d'aquest dimecres davant el Congrés dels Diputats.

Sánchez ha avançat que plantejarà revisar la legislació actual i que articularà una unitat de seguiment d'aquests fons europeus.

El seu Executiu proposarà a més el control parlamentari d'aquests vehicles d'inversió, que seran també avaluats per la Comissió Mixta per a les relacions amb la Unió Europea, que estarà integrada per diputats i senadors.

Així mateix, ha assegurat que ell mateix presidirà una Comissió interministerial i que les comunitats autònomes participaran també en una altra Comissió presidida per la titular d'Hisenda, María Jesús Montero.

FONS EUROPEUS

Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, es reunirà a la fi d'octubre o començaments de novembre amb tots els presidents autonòmics per a abordar el destí dels fons de reconstrucció per a Espanya.

Ho ha explicat en el ple del Congrés en resposta a una pregunta del portaveu del PNB a la Cambra Baixa, Aitor Esteban, interessat a saber com s'executaran aquests fons, que arriben a 140.000 milions d'euros, el paper que exerciran les comunitats i la manera en què es presentaran els projectes a Europa.

Noticias relacionadas

contador