g7-sommet-macron-trump-merkel

El grup de les set majors potències econòmiques, polítiques i militars del món (G7) i els banquers centrals mantindran una teleconferència aquest dimarts per parlar sobre les mesures a prendre per contrarestar els efectes del coronavirus. Segons Reuters, s'espera que el G7 emeti un comunicat aquest mateix dimarts o demà dimecres amb les seves conclusions.

A l'esborrany de la declaració que s'està elaborant actualment, els països del G7 es comprometran a treballar junts per a mitigar els perjudicis sobre les seves economies causat per la ràpida propagació de l'epidèmia, segons l'agència, que cita a un funcionari informat sobre les deliberacions.

L'esborrany d'aquest comunicat no demana noves despeses governamentals ni actuacions coordinades respecte als tipus d'interès per part dels bancs centrals, però el contingut d'aquesta declaració està subjecte a canvis, ja que encara està en discussió, afegeix Reuters.

Els Estats Units, que ostenten la presidència del G7 enguany, van dir que els ministres de Finances i els governadors dels bancs centrals del grup celebraran una conferència telefònica aquest dimarts al matí per discutir les mesures per fer front a l'epidèmia i el seu impacte econòmic.

Noticias relacionadas

contador