joe biden 20220511091023

El G7 destinarà 600.000 milions de dòlars a un macroplan d'infraestructures a països d'ingressos mitjans i baixos per contrarestar l'avenç de la Xina, segons va anunciar aquest diumenge el president nord-americà, Joe Biden.

D'aquesta quantitat, Washington mobilitzarà 200.000 milions de dòlars a través de fons públics i privats al llarg dels propers cinc anys.

El pla, batejat com a Col·laboració per la Infraestructura Global i de la Inversió vol ser una alternativa al projecte xinès One Belt, One Road (Una ruta, un cinturó), que pretén revitalitzar l'anomenada Ruta de la Seda mitjançant la modernització d'infraestructures i telecomunicacions per millorar la connectivitat entre Àsia i Europa. A diferència de la iniciativa de Beijing, el finançament proposat pel G7 procediria en gran mesura d'inversors privats i, per tant, no està garantit.

Entre els pilars del pla hi ha la lluita contra la crisi climàtica i la millora de la seguretat energètica amb inversions en infraestructures amb baixes emissions, plantes de fabricació de bateries i desenvolupament d'energia neta.

Al terreny tecnològic, la iniciativa contempla el desenvolupament i l'expansió de la tecnologia de les comunicacions i la informació treballant amb “proveïdors de fiar” que subministrin 5G i 6G, ha indicat la Casa Blanca en un comunicat.

També contemplen inversions en els sistemes sanitaris, vacunes i equipament mèdic, així com en la vigilància i detecció de noves malalties, cosa que inclou “laboratoris segurs” i la prevenció de pandèmies futures.

Els líders del G7 aborden aquest dilluns la segona jornada de la cimera a Elmau, al sud d'Alemanya, en què la guerra d'Ucraïna serà el tema central. El president d'aquest país, Volodímir Zelenski, assistirà virtualment a la trobada.

Noticias relacionadas

contador