ep vladimir putin presidente de rusia
MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / CONTACTOPHOTO

Rússia ha deixat de pagar el seu deute sobirà en moneda estrangera per primera vegada en un segle, segons informa aquest dilluns Bloomberg, cosa que reflecteix l'impacte d'unes sancions occidentals cada cop més dures que tanquen les vies de pagament als creditors estrangers.

Durant mesos, Rússia ha trobat camins per esquivar les sancions activades després de la invasió a Ucraïna, però finalment aquest diumenge va expirar el període de gràcia d'uns 100 milions de dòlars en pagaments d'interessos que vencien el 27 de maig, un termini que es considera un impagament si no es compleix.

L'atenció se centra en allò que faran els inversors a continuació. L'última vegada que Rússia va caure en impagament davant dels seus creditors estrangers va ser quan els bolxevics, sota el comandament de Vladímir Lenin, van repudiar la càrrega de deute de l'era tsarista el 1918.

PROHIBIT IMPORTAR OR RUS

Els líders dels països del G7 anunciaran una prohibició de les importacions d'or rus, segons va confirmar aquest diumenge al matí el president dels Estats Units, Joe Biden.

Biden va recórrer a Twitter per confirmar les notícies sobre aquesta decisió.

"Els Estats Units han imposat costos sense precedents a Putin per negar-li els ingressos que necessita per finançar la seva guerra contra Ucraïna", va dir diumenge a primera hora.

"Junts, el G7 anunciarà que prohibirem la importació d'or rus, una de les principals exportacions que reporta a Rússia desenes de milers de milions de dòlars".

Els líders del G7 aborden aquest dilluns, a la segona jornada de la seva cimera a Elmau, al sud d'Alemanya, la guerra d'Ucraïna. El president d'aquest país, Volodímir Zelenski, assistirà de manera virtual a la trobada.

Noticias relacionadas

contador