• El millor escenari possible al desenllaç de la cimera entre els EUA i la Xina és que Trump i Xi Jinping es donin una encaixada i parlin d'una "relació constructiva"
dinero, dolares, rico, billetes

Alta volatilitat al mercat de les divises després de la publicació de l'informe d'ocupació dels EUA, que ha revelat que al mes de març es van crear 98.000 nous llocs de treball, molt per sota dels 180.000 esperats pel consens de mercat. El dòlar ha reaccionat inicialment amb caigudes contra tots els seus rivals i ha arribat a cedir un 0,6% contra l'euro, que operava als mínims de la sessió -i de més de tres setmanes- als 1,0610 dòlars. Però el ‘bitllet verd’ ràpidament ha aconseguit recuperar gairebé tot el terreny perdut, recolzat pel descens del 0,2% del taxa d'atur que es va situar el mes passat en el 4,5%.

Els alcistes del dòlar han trobat a la caiguda de la desocupació fins a l'objectiu de la Reserva Federal dels EUA (Fed) pel quart trimestre, l'excusa que necessitaven per comprar dòlars, ja que, segons indiquen els analistes de Pantheon Macroeconomics, la Fed es fixarà més en aquesta dada per la seva política monetària, per la qual cosa mantenen la seva previsió d'una altra pujada de tipus d'interès al mes de juny.

Els alcistes del dòlar han trobat a la caiguda de la desocupació fins a l'objectiu de la Reserva Federal dels EUA (Fed) pel quart trimestre, l'excusa que necessitaven per comprar dòlars

En altres encreuaments, la reacció ha estat similar. La lliura ha avançat en els primers moments fins a nivells per sobre dels 1,2450 dòlars, per desplomar-se un 0,6% minuts després, fins a preus no vists des del 29 de març, lleugerament per sota dels 1,23900 dòlars. El ien, per la seva banda, ha tornat a avançar fins als màxims d'11 dies conquistats durant la matinada passada, als 110,100 unitats per cada dòlar, per cedir un 0,8% immediatament després, fins al seu canvi de la jornada, al voltant dels 111,00 iens per cada ‘bitllet verd’.

Hores abans, la moneda nipona s'ha vist impulsada per l'aversió al risc que ha dominat els mercats, després de l'atac dels EUA a la base militar governamental més important de Síria. Altres valors refugi com el barril de petroli Brent o l'or també s'han arribat a apreciar un 1% davant els temors de les repercussions geopolítiques que podria tenir l'acció militar ordenada pel president dels EUA, Donald Trump i que Rússia ja ha condemnat.

No obstant això, l'aspecte tècnic de l'euro/dòlar no ha canviat en absolut des de dilluns passat, apunta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. “Existeix una potencial zona de suport a l'entorn dels 1,0575-1,0580 dòlars que podria tractar-se de la base d'un petit canal alcista. Encara que el suport clau de curt termini segueix sent als 1,0490 dòlars”, assenyala l'expert. Pel costat de les resistències, la primera se situa als 1,0780 dòlars i en els màxims de la setmana passada, als 1,09 dòlars.

El millor escenari possible durant el desenllaç de la cimera entre els EUA i la Xina és que Trump i Xi Jinping es donin una encaixada i parlin d'una “relació constructiva”

I DESENLLAÇ DE LA CIMERA TRUMP-XI JINPING

Els operadors del mercat de les divises han d'estar també preparats pel que es digui durant la roda de premsa conjunta que oferiran Trump i Xi Jinping després de la seva reunió de dos dies al complex de Mar-a-Lago a Florida. “El millor desenllaç possible és que tots dos mandataris estrenyin mans, posin per a la foto i parlin d'una forta relació”, indica Lien.

Totes les places financeres contindran l'alè davant les repercussions d'aquesta trobada que podrien arribar a notar-se durant dies als mercats financers. Experts de Rabobank preveuen que “qualsevol signe d'un enfocament menys conflictiu per part de l'administració nord-americana cap a laXina és probable que contraresti els temors de proteccionisme i recolzi l'apetit de risc dels inversors”. Per contra, una postura agressiva per part dels Estats Units sobre el comerç podria reduir les expectatives de creixement mundial i augmentar la demanda de monedes refugi com el ien. “Qualsevol indici que el president dels EUA pugui inclinar-se cap a la implementació d'aranzels a les importacions asiàtiques dispararà el dòlar, que podria experimentar una apreciació potencialment del 10% al 15%”, pronostiquen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador