cbdolarsuministro short

Jornada de consolidació al mercat de les divises, després de diversos dies en què el dòlar va aconseguir revertir les seves pèrdues i trencar la seva ratxa perdedora de tres setmanes. La retòrica bel·licista del president dels EUA, Donald Trump, que ha arribat a qualificar a la Unió Europea (UE) "d'enemic”, ha donat ales a un dòlar que “està pujant per defecte davant tots els seus rivals i a causa del desconcert dels inversors”, assenyala Boris Schlossberg, analista de BK Asset Management.

“Amb Europa pressionada per Trump, el Regne Unit pressionat pel Brexit i els dòlars relacionats amb les matèries primeres (el neozelandès i l'australià) pressionats pels temors de la guerra comercial, el mercat ha tornat a bolcar-se en la moneda d'EUA”, agrega aquest expert. Amb tot, el ‘bitllet verd’ s'ha pres un descans aquest dilluns, després de l'auge de la setmana passada que obeeix, segons els experts de TD Securities, a “aspectes tècnics més que a la macro”.

L'euro es canvia de mans per sota dels 1,17 dòlars, després que la moneda dels EUA aconseguís remuntar el seu mínim de més de tres setmanes aconseguit el 9 de juliol, en els voltants dels 1,18 dòlars. Contra el ien, el dòlar es negocia en 112,39 unitats, prop del màxim de sis mesos del divendres, en els 112,79 iens.

LA LLIURA, PENDENT DE NOU DEL BREXIT

L'altra divisa que captura l'atenció dels inversors aquest dilluns és la lliura, que manté el seu rebot des del mínim de la setmana passada, en els 1,3101 dòlars i va de camí als 1,3250 dòlars.

El to del cable (lliura/dòlar) i de l'euro/dòlar estarà determinat per les dades de la inflació de l'Eurozona d'aquesta setmana i de les notícies que puguin arribar sobre el Brexit amb la primera ministra britànica, Theresa May, en lluita per la seva supervivència política.

Aquest dilluns, el Parlament de Regne Unit votarà les esmenes a la legislació sobre el règim duaner posterior al Brexit, impulsada pel Govern de Maig Els euroescèptics recolzaran les esmenes a les quals May s'hi oposa i recolzaran les seves pròpies propostes per endurir el seu pla de sortida.

Si ben no s'espera que May perdi la batalla per les esmenes, si un alt nombre de membres del seu partit voten a favor d'alterar el seu pla duaner, sí es veurà encara més minada la seva estratègia de negociació.

Noticias relacionadas

contador