cb italia 532

El Fons Monetari Internacional (FMI) identifica el deute d'Itàlia com un risc important per a l'economia de la Zona Euro, juntament amb les tensions comercials mundials i un Brexit dur, segons ha dit una font de la UE a Reuters aquest dimecres, anticipant un informe que l'FMI presentarà la setmana que ve.

Precisament aquest dimecres la Comissió Europeu (CE) ha confirmat l'inici d'un procediment disciplinari contra Itàlia pel seu creixent deute i aplana així el camí per a un possible control més estricte de les finances del país i sancions financeres que podrien ascendir fins a 3.500 milions d'euros.

L'informe anual de l'FMI sobre la Zona Euro serà presentat per la directora gerent del fons, Christine Lagarde, durant una reunió de ministres de Finances de la Zona Euro el 13 de juny, informa Reuters. Els principals temes ja s'han debatut aquesta setmana amb els representants de la Zona Euro.

L'FMI ​​espera que el creixement de la Zona Euro es recuperi a finals d'aquest any, però preveu importants riscos que podrien materialitzar-se a la tardor. Això conduiria a un període prolongat de baix creixement i baixa inflació.

L'organisme veu un alt risc en els països de la Zona Euro amb elevats deutes que no estan generant suficients reserves. Itàlia és considerada el cas més arriscat, ja que l'FMI creu que les polítiques de lliure despesa del seu govern euroescèptic representen una potencial "gran violació" de les normes fiscals de la UE, va dir la font.

L'FMI ​​també veu riscos a la sortida de la Gran Bretanya de la UE sense un acord, una possibilitat per a la qual molts sectors econòmics no estan preparats, amb l'excepció del sector financer, va afirmar la mateixa font a Reuters.

Noticias relacionadas

contador