ep ruedaprensaconsejoministrosla ministraeconomia 20181116192602
MARTA FERNÁNDEZ/EUROPA PRESS - Archivo

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres per tràmit d'urgència un reial decret i una ordre ministerial referits a la Llei Hipotecària, perquè el desenvolupament de la llei pugui veure la llum abans de les eleccions generals del proper 28 d'abril.

Així ho ha avançat la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, que ha avançat que el Consell de Ministres adoptarà el tràmit d'urgència de la Llei Hipotecària a través de l'aprovació d'un reial decret i una ordre ministerial, amb l'objectiu que el desenvolupament de la llei estigui en marxa "a temps" per evitar una multa milionària abans que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE) dicti sentència pel retard en la transposició de la directiva europea.

En concret, ha explicat que les dues normes que s'aprovaran aquest divendres detallen aspectes tècnics com la formació, els registres, la comunicació d'informació entre notaris i entitats financeres i els tipus de formularis a emplenar.

A més, el Govern, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica, té previst aprovar aquest divendres un 'macropla' d'ajudes per impulsar l'eficiència energètica al sector industrial i en municipis i ciutats autònomes per més de 800 milions d'euros.

Aquestes propostes del gabinet dirigit per Teresa Ribera s'articulen per mitjà d'un Reial Decret que amplia en 507 milions d'euros el pressupost dels ajuts que destina el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) per a l'execució d'actuacions que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni en municipis i ciutats, així com d'altra Reial Decret pel qual es destinaran més de 307 milions d'euros a ajudes per millorar l'eficiència energètica en empreses del sector industrial.

AJUDES DE 455 MILIONS A PIMES

El Consell de Ministres també aprovarà aquest divendres un paquet de mesures per un import total de 455.500.000 d'euros per impulsar el creixement i la internacionalització de les pimes, segons ha anunciat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

"Són aspectes claus per millorar la productivitat i competitivitat de les nostres empreses"

Es tracta d'un paquet d'ajudes per eliminar "traves en el creixement, la internacionalització de les empreses i afavorir l'augment de la mida de les empreses", amb una aposta també per la sostenibilitat. "Són aspectes claus per millorar la productivitat i competitivitat de les nostres empreses", ha explicat.

La titular de Comerç ha indicat que també es recollirà en aquest marc estratègic el compromís d'abordar la morositat que pateixen les empreses, després que no donés temps a aprovar al Parlament la llei sobre aquesta matèria. "És un element que s'ha d'abordar i definim eines perquè en la pròxima legislatura, amb un horitzó de quatre anys, puguem fer una regulació que és necessària perquè la pime tingui seguretat a l'hora de contractar els seus serveis i productes", ha dit la ministra.

D'altra banda, l'Executiu de Pedro Sánchez té previst aprovar durant el Consell de Ministres d'aquest divendres un reial decret per regular les Unitats d'Igualtat en l'Administració General de l'Estat. Segons la Llei 3/2007 per a la igualtat efectiva de dones i homes, en tots els departaments ministerials s'ha d'encomanar a un dels seus òrgans directius el desenvolupament de les funcions relacionades amb el principi d'igualtat a l'àmbit de les matèries de la seva competència.

A més, durant la reunió d'aquest divendres s'aprovarà previsiblement un pla per a l'impuls de la contractació pública socialment responsable, un compromís anunciat per l'Executiu.

Noticias relacionadas

contador