aleman, germany, alemania
Pixabay

L'índex de clima empresarial d'Alemanya puja al desembre més del que s'esperava, segons l'Institut Ifo. En concret, es va col·locar en 88,6 punts a l'últim mes de l'any, enfront de la lectura anterior de 86,3 i la previsió de 87,2.

Per part seva, l'avaluació econòmica actual va millorar a 94,4 punts al desembre, enfront dels 93,1 de novembre i els 93,5 esperats. Mentrestant, el component d'expectatives, que indica les projeccions de les empreses per als sis mesos vinents, va pujar fins als 83,2 el desembre des del 80 del mes anterior i davant les estimacions de 82.

"L'economia alemanya veu un raig de llum a l'horitzó", ha assegurat Klaus Wohlrabe, economista de l'institut Ifo, tot afegint que "la probabilitat d'una recessió s'ha reduït".

Respecte a les opinions dels analistes, a Pantheon Macroeconomics assenyalen que "la pujada dels dos índexs suggereix que hem superat el punt més baix de l'activitat, però no ens avancem: l'hivern ja ha arribat i això pot afectar l'economia al futur, especialment si el Govern demana, o fins i tot obliga, les empreses a reduir encara més el consum d'energia”.

Les dades d'avui "no són suficients per convèncer-nos que l'economia alemanya sortirà de la recessió. Després d'una probable caiguda intertrimestral del 0,4% al quart trimestre, creiem que el PIB alemany caurà un 0,4% més al primer trimestre", estimen.

Noticias relacionadas

contador