Kurod BoJ

El Banc del Japó (BoJ per les seves sigles en anglès) ha seguit l'exemple de la Reserva del Banc de Nova Zelanda i de la Reserva Federal (Fed) i, en un reunió d'emergència aquest 16 de març ha decidit llançar un paquet de mesures d'estímul per mitigar els estralls del coronavirus. Entre altres coses, s'ha compromès a la compra d'actius de risc, com els fons cotitzats en borsa (ETF) al doble del ritme actual, unint-se als bancs centrals mundials en l'esforç per combatre les conseqüències econòmiques cada vegada majors de la pandèmia

El banc central també va decidir crear un nou programa de liquiditat bancària per estendre els préstecs d'un any a taxa zero a les institucions financeres, en un esforç per donar suport a les empreses afectades pel brot del virus.

"El Banc del Japó prendrà mesures addicionals d'alleujament monetari, quan vagi sorgint la necessitat, sense dubtar-ho, vigilant de prop l'impacte de l'epidèmia de coronavirus", va dir en un comunicat, després d'una reunió d'emergència convocada precipitadament després de l'acció de la Fed d'aquest diumenge.

El BoJ comprarà "agressivament" ETFs a un ritme anual de prop de 12 bilions de iens (160.000 milions de dòlars), el doble de la quantitat que s'havia compromès a comprar fins ara. També duplicarà el ritme de les compres de fons fiduciaris immobiliaris japonesos (J-REIT) a 180.000 milions de iens per any. En un intent d'evitar que els mercats de crèdit es congelin, el banc central també reservarà 2 bilions de iens per a compres addicionals de paper comercial i bons corporatius.

El Banc del Japó va deixar sense canvis el seu objectiu de taxa d'interès a curt termini de -0,1 per cent i la promesa de guiar les taxes a llarg termini al voltant del 0 per cent.

Noticias relacionadas

contador