boj-kuroda
38.471,20
  • -761,60
  • -1,94%

L'economia japonesa està repuntant, però és probable que la recuperació sigui modesta a causa del persistent impacte de la pandèmia de coronavirus, ha advertit aquest dijous el governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda.

El banc central ha ofert una avaluació més ombrívola que fa tres mesos per a dos de les nou regions del Japó i ha mantingut la seva opinió sobre les àrees restants, assenyalant un caut optimisme sobre les perspectives de la fràgil recuperació, informa Reuters.

La tercera economia del món està experimentant un ressorgiment de les infeccions per Covid-19, amb un rècord de casos a la regió occidental d'Osaka, cosa que ha portat les autoritats a aplicar mesures de tancament selectiu.

Kuroda ha afirmat que l'economia japonesa probablement millori gràcies al repunt de la demanda mundial i a l'impuls de l'enorme despesa fiscal de govern.

"Però el ritme de la recuperació serà modest, ja que es manté la cautela davant la pandèmia", ha afirmat en un discurs pronunciat en una reunió trimestral dels directors de les sucursals regionals de Banc del Japó.

"El consum de serveis seguirà sota pressió de moment a causa de la revifalla de les infeccions per Covid des de la tardor", ha afegit.

En un informe trimestral sobre les economies regionals, el Banc del Japó ha revisat a la baixa la seva opinió sobre dues àrees, a causa, en gran mesura, de la contínua debilitat del consum de serveis.

L'informe serà un dels factors que el Banc del Japó ha d'examinar quan emeti noves projeccions de creixement trimestral en la revisió de tipus d'aquest mes.

contador