ep recurso de banderas espanolas
DAVID DOMENCH/EUROPA PRESS - Archivo

La prima de risc i el bo espanyol no s'immuten davant el nou bloqueig electoral a Espanya. Tal com anticipaven els analistes consultats per Bolsamanía, l'estabilitat reina en el deute sobirà i en la prima de risc que es mou lleument a la baixa a l'entorn dels 65 punts bàsics.

Després dels comicis celebrats el 28 d'abril, la prima de risc també va reaccionar moderadament a la baixa. Amb tot, en aquell moment rondava als 100 punts bàsics, un nivell del qual ha anat caient a mesura que el BCE (Banc Central Europeu) injectava els seus paquets d'estímuls i la rotació de les carteres portava l'inversor a refugiar-se en el deute sobirà davant el possible xàfec macro que desembocarà en una recessió.

Des de BNY Mellon Investment Management, recordaven ja divendres passat que "la incertesa política regnant des de les últimes eleccions pràcticament no ha deixat marca en el cost del deute espanyol".

A més, reconeixien que "els bons espanyols a l'igual que els d'altres mercats perifèrics, estan registrant un bon comportament gràcies, en gran mesura, al fet que el BCE ha flexibilitzat encara més la seva política monetària per fer front a la debilitat econòmica que experimenten els països del nord d'Europa".

De la mateixa manera, afirmaven que era "poc probable" que el resultat electoral tingués un impacte significatiu en l'euro. A l'igual que a l'IBEX que, com a molt, reaccionarà també "amb lleus retallades per no haver-se aconseguit una majoria absoluta", segons els citats experts consultats per aquest mitjà.

Noticias relacionadas

contador