cbyieldrentabilidadbajista

La rendibilitat del bo espanyol a deu anys continua caient i marcant nous mínims històrics. Durant la jornada d'aquest dimecres, es deixa més d'un 6,5%. El deute nacional està guanyant atractiu com a alternativa al deute públic italià, després que el país anunciés la intenció de superar el límit de dèficit permès per Brussel·les.

El bo sobirà espanyol situa la rendibilitat al 0,737%, amb la prima de risc caient fins als 91 punts bàsics. Si continua així, seria la vuitena jornada consecutiva marcant mínims històrics i "es podria dir que la rendibilitat del nostre deute està en caiguda lliure", comenta l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez.

Si continua així, seria la vuitena jornada consecutiva marcant mínims històrics

El 'bund' alemany, el deute de referència a Europa, es troba en mínims de gairebé dos anys, amb la seva rendibilitat arribant aquest dimecres al -0,17%.

Molt diferent és la situació que viu Itàlia. La seva prima de risc es manté per sobre dels 280 punts bàsics, a prop dels seus màxims anuals. De fet, el diferencial entre el risc país italià i espanyol frega els 200 punts bàsics.

La passada setmana, Itàlia anunciava que estava disposat a incomplir l'objectiu de dèficit del 3% marcat per la Comissió Europea. Ara, l'organisme amenaça el país amb una sanció de 3.000 milions d'euros. Això ha animat els inversors a fugir de la compra de bons italians i optar pels espanyols.

contador