cbbitcoinmerdados short1

El bitcoin segueix molt deprimit, a prop dels recents mínims anuals als 5.880 dòlars, després que el Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) hagi ordenat els bancs de la 'City' de Londres prendre mesures enèrgiques contra el comerç amb actius virtuals. Aquesta notícia ha tornat a tenyir de vermell les monedes digitals que deixen caigudes d'entre un 5% i un 8%, mentre que la capitalització total cau a nous mínims anuals als 235.000 milions de dòlars.

  • 63.684,37$
  • 5,65%

El banc central britànic ha instat els consellers delegats dels bancs i altres companyies financeres que reforcin els controls dels actius criptogràfics com el bitcoin i que no vinculin el pagament amb arriscades operacions amb aquests instruments.

En una missiva titulada "Benvolgut conseller delegat", el vicegovernador del BoE, Sam Woods, va dir que els actius virtuals eren volàtils, sense liquiditat i vulnerables al frau, la manipulació i el rentat de diners.

No és la primera vegada que aquest banc central es posiciona en contra de les divises virtuals. El governador de l'entitat, Mark Carney, ha enviat als mercats repetides advertències. Concretament, ha qüestionat el paper de la creació de Satoshi Nakamoto com a 'divisa' i fins i tot ha arribat a assegurar que "el bitcoin ha fracassat en les seves funcions de moneda".

PERSISTEIX LA DEBILITAT

La 'prima de risc regulador' ha estat un dels factors que més ha pesat en el bitcoin aquest 2018 i, juntament amb els dubtes sobre la seguretat de les plataformes de comerç, han esborrat més del 60% del seu valor. A punt de tancar juny amb pèrdues del 20%, la més operada de les monedes virtuals no aconsegueix arrencar l'esperat rebot que diverses empreses han vaticinat en diverses ocasions, ja que consideren que els 5.800/5.900 dòlars constitueixen un formidable sòl per a la moneda virtuals.

Però la tendència baixista persisteix i les notícies positives passen gairebé desapercebudes, mentre que les negatives tenen agudes repercussions en el preu. Les notícies de dues bretxes de seguretat en dues borses sud-coreanes han disparat la més recent onada de vendes, mentre que informacions que apunten al suport de Goldman Sachs al comerç amb monedes virtuals gairebé no han tingut incidència.

De fet, els operadors gairebé no han celebrat les notícies d'aquesta setmana que Facebook ha decidit aixecar el veto als anuncis relacionats amb actius virtuals com el bitcoin o l’ethereum. A partir d'ara, el gegant de les xarxes socials supervisarà la seva publicació, alhora que mantindrà la prohibició sobre publicitat relacionada amb les opcions binàries o les ICO (emissions inicials de monedes).

Noticias relacionadas

contador