• Les monedes digitals pateixen caigudes moderades i el bitcoin es manté sota pressió
bitcoin 20180117161236

El vermell torna a ser el color que 'vesteixen' les principals divises criptogràfiques per capitalització de mercat, en una jornada durant la qual s'han tornat a girar al terreny negatiu, després de la recuperació de dilluns. El bitcoin cedeix fins al punt crucial dels 9.200 dòlars, on, segons els analistes de Goldman Sachs, se situa el suport clau que evita un declivi més enllà dels mínims de febrer, als 5.992 dòlars.

  • 70.422,98$
  • -1,60%

La capitalització total del mercat s'allunya dels 400.000 milions de dòlars i cau fins als 367.000 milions, mentre l’ethereum, el ripple, el bitcoin cash i el litecoin acceleren les seves caigudes entre un 7% i un 10% -en el cas de la bifurcació del bitcoin-, fins vorejar els mínims del 9 de març. A la pressió reguladora als EUA, on la Comissió del Mercat de Valors (SEC per les sigles en anglès) ha anunciat mesures per obligar totes les plataformes de negociació monedes digitals a registrar,-se s'han sumat les notícies que els fideïcomissaris dels fons de l'extint Mt.Gox havien començat a vendre grans quantitats de bitcoins.

Aquesta operació, que implicarà que s'inundi el mercat amb bitcoins per valor de 400 milions de dòlars i amb la qual esperen poder reemborsar els creditors de l'antiga casa de canvi, ha pesat en l'ànim dels inversors i ha disparat una onada de vendes que podria conduir a la de Satoshi Nakamoto per sota del sòl que va dibuixar el 6 de febrer.

Així ho creu Sheba Jafari, cap d'anàlisi tècnica del banc d'inversió nord-americà, que ha enviat una nota per a clients en la qual avisa que la nova onada de vendes amenaça de perforar aquest mínim.

Però abans, ha de trencar el suport que se situa just als 9.200, avisa l'expert, un "trencament que seria significativa perquè implica un declivi encara més gran". Recomana Jafari mantenir un ull posat sobre els següents suports importants que se situen als 7.667 i als 7.198 dòlars.

DE 20.000 A 6.000 DÒLARS

La de Nakamoto fa gairebé un mes i mig que està consolidant el pronunciat declivi que va protagonitzar des dels màxims històrics als 20.000 dòlars, marca del mes de desembre de l'any passat, des d'on va iniciar un descens fins als 10.000 dòlars aconseguits al gener. Després, va prolongar la correcció fins als ja esmentats 6.000 dòlars, en números rodons.

Des de llavors, la reina de les monedes digitals s'ha mantingut en una fluctuació lateral entre els 8.500 i els 12.000 dòlars i els analistes tècnics han indicat que només per sobre de l'últim nivell enviarà un potent senyal de compra. La resistència que cal superar es troba una mica més amunt, als 12.400, nivell que hauria de superar en preus de tancament per tornar a les pujades de finals de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador