bitcoin caidas mercados portada
BOLSAMANIA

Nova jornada de notables caigudes al mercat de les monedes de xifrat. El bitcoin ha estès la seva caiguda de dijous fins a un mínim de 20 dies als 8.500 dòlars i acumula pèrdues d'un 20% des dels màxims setmanals del 5 de març, per sobre dels 11.500 dòlars. L'enduriment de la regulació als EUA ha seguit fent efecte en l'ànim dels inversors, després de les notícies que les plataformes d'intercanvi hauran de registrar-se a la Comissió del Mercat de Valors (SEC per les sigles en anglès).

L'acumulat dels més de 1.500 tokens i monedes ha caigut també a mínims d'un mes als 350.000 milions de dòlars. 200.000 milions s'han esfumat de la capitalització total de les divises de xifrat des del màxim del 18 de febrer als 518.000 milions de dòlars.

El panorama entre les monedes virtuals més negociades és un calc de la de Satoshi Nakamoto, amb depreciacions que van del 10% al 20% durant les últimes 24 hores. L’ethereum cotitza als 680 dòlars, el bitcoin cash perd els 1.000 dòlars, el litecoin cau fins als 166 dòlars i el ripple pateix fins als 0,78 dòlars.

ELS EUA I EL JAPÓ S'ENDUREIXEN LA SEVA POSTURA SOBRE LES PLATAFORMES DE COMERÇ

La renovada pressió reguladora que arriba des dels EUA, on la Comissió del Mercat de Futurs (CFTC per les sigles en anglès) ha comunicat que està treballant amb supervisors financers d'altres països per imposar noves regulacions en les monedes digitals, ha provocat el declivi en els preus. Durant una compareixença davant el Senat dels EUA, el president d'aquesta entitat, J. Christopher Giancarlo, ha informat que col·laboren colze a colze amb la Comissió del Mercat de Valors nord-americana (SEC per les sigles en anglès). Així mateix, ha informat de contactes amb l'Organització Internacional de Comissions de Valors (IOSCO per les seves sigles en anglès) i altres agències europees.

Però la notícia bomba l'ha protagonitzat la SEC, quan ha anunciat que les plataformes d'intercanvi de monedes digitals s'han de registrar en el regulador i subjectar-se a les normes que el regeixen. En un comunicat, l'agència de valors dels EUA ha assenyalat que aquestes plataformes "potencialment il·legals" poden estar donant als inversors un sentit de seguretat immerescut etiquetant a si mateixes com "borses". El regulador va dir que necessiten registrar-se a la SEC com una borsa de valors nacional regulada o una alternativa sistema comercial.

A més, l'Agència de Serveis Financers del Japó (FSA, per les sigles en anglès) ha ordenat la suspensió durant un mes dels operadors de monedes digitals BitStation i FSHO, i n’ha sancionat cinc, entre elles Coincheck, amb l'obligació d'adoptar millores de control interns i d'informació al regulador per garantir la protecció dels seus clients i evitar el blanqueig de diners.

En conseqüència, el bitcoin, que es troba fluctuant en un canal lateral entre els 9.000 i els 12.000 dòlars, des que es va recuperar de la seva caiguda de fa poc més d'un mes, quan va fregar els 6.000 dòlars, ha decidit "posar a prova la base d’aquest canal", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador