• Ethereum, ripple, bitcoin cash i altres monedes virtuals es deixen entre un 23% i un 34% entre finals de març i l'arrencada d'abril
bitcoin 20180111091026

La profunda correcció que ha assolat el mercat de les monedes virtuals durant l'última setmana ha portat el bitcoin a tocar els 6.500 dòlars aquest diumenge, un declivi de gairebé un 25% durant els últims set dies. Tot i que ha trobat suport en el seu segon mínim anual des del 6 de febrer, la de Satoshi Nakamoto no ha aconseguit mantenir-se per sobre dels 7.000 dòlars en la majoria de les plataformes d'intercanvi.

  • 63.282,99$
  • -0,73%

No ha estat sola en el seu declivi. La resta de monedes de xifrat han experimentat agudes correccions durant els últims set dies i moltes han registrat nous mínims de 2018, mentre el total del mercat ha caigut momentàniament per sota dels 250.000 milions de dòlars de capitalització, segons dades de CoinMarketCap, el seu nivell més baix des del 20 de novembre de 2017.

Pel que fa a les monedes alternatives, el declivi és d'entre un 23% i un 34% en les més operades, com el ripple, l’ethereum, el bitcoin cash o el litecoin. La moneda de la Ripple Network ha cedit gairebé un 86% des dels seus màxims assolits a l’inici d'any, als 3,36 dòlars, fins al canvi dels 0,4886 dòlars d'aquest dilluns. La divisa virtual de la xarxa que es basa en els contractes intel·ligents, per la seva banda, es cotitza a prop dels 380 dòlars, una correcció d'un 73% des de la seva fita de gener per sobre dels 1.400 dòlars.

El retrocés en el litecoin, des del seu rècord històric és de més d'un 72%, mentre que el del bitcoin cash supera el 83%. Totes elles han marcat nous mínims de 2018 en les últimes hores, excepte la creació de Charlie Lee que ha recalat a prop dels 110 dòlars, lleugerament per sobre del seu mínim del 6 de febrer.

REBOT?

Tot i que el vermell segueix sent el color que domina el mercat de les monedes i tokens digitals, els experts avisen que el suport trobat als 6.500 dòlars apunta que un rebot de més tatx podria estar en marxa al bitcoin. De fet, analistes com Tom Lee de Fundstart Global Advisors es mantenen positius perquè "més endavant el 2018 veiem catalitzadors positius per al bitcoin".

El fet que la de Nakamoto hagi estat movent-se d'acord amb la resta de les monedes alternaitves durant la últimes setmana, almenys pel que fa a les vuit principals, mostra que la rectificació en els preus de totes elles ha estat significativa i en molts casos podrien estar a prop de trobar un sòl. Així, si la tendència en el bitcoin es torna positiva, el sentiment de mercat canviarà en termes generals i s'obriran de nou les portes als inversors.

Entre aquests motors de les futures alces que conduiran a la més operada de les monedes de xifrat fins als 20.000 dòlars cap a finals d'any, per conquistar els 25.000 al desembre es troba, segons Lee, "la superació dels obstacles reguladors que mantenen la moneda virtual deprimida". Un factor que el cap d'anàlisi de la companyia d'inversió amb seu a Nova York reconeix que "manté els operadors fora del mercat de moment". "El risc regulador manté la pressió venedora per ara", reconeix Lee.

De fet, l'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez, assenyala que "mentre no perfori els 5900-6000 dòlars simplement s'està desplaçant lateralment. Mentre que per sobre dels 11.800 dòlars donaria forta compra".

Quant a la resta de tokens, l'analista de Fundstrat recomana quedar-se amb aquells "amb liquiditat i capitalització". En aquest sentit emfatitza que els inversors "han de ser pacients i mantenir-se fidels al bitcoin ja que la relació risc/recompensa és molt elevada".

Noticias relacionadas

contador