• La Xina investiga l'ús de la criptodivisa per evadir els controls sobre les fugues de fons
  • Bitcoin s'ha devaluat més d'un 11% en dos dies
cbbitcoin2ee

El bitcoin ha continuat cedint terreny aquest inici de setmana fins al canvi de 893 dòlars enmig de les preocupacions que ha causat l'advertiment del Banc Popular de la Xina que estrenyerà el cèrcol sobre la criptodivisa per evitar que sigui una via de fugida de capitals.

La moneda digital va caure un 10% divendres passat després del comunicat de l'autoritat monetària del país asiàtic advertint a la major plataforma d'operacions de bitcoin al país, Btcchina.com, que dugui a terme majors controls i rectifiqui errors. La Xina és el primer mercat mundial de volum d'operacions en aquest actiu virtual, amb més del 90% del comerç mundial de bitcoins en els últims mesos.

Han estat les brutals fluctuacions en el preu de la ciberdivisa, que va aconseguir el seu màxim històric el passat 4 de gener, en els 1.162 dòlars, per després desplomar-se un 10% més l'endemà -coincidint amb l'apreciació del yuan d'un 2% en la primera setmana de l'any-, la qual cosa ha cridat l'atenció de les autoritats monetàries xineses. Al desembre, el bitcoin va protagonitzar un ral·li d'un 28%.

LA XINA I EL BITCOIN

A més, la forta correlació entre la depreciació del iuan el 2016 i l'escalada del bitcoin ha aixecat les alarmes de l'Agència Estatal del Mercat de les Divises de la Xina (SAFE per les seves sigles en anglès), que ha dut a terme un escrutini sobre les cases de canvi de bitcoins més importants.

L'objectiu de les perquisicions que està duent a terme és el d'investigar l'ús de la criptodivisa per evadir els controls sobre les fugides de fons del país, informa Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador