cbeurobce short

El Banc Central Europeu (BCE) assegura que el mercat espera que la pujada dels tipus d'interès es posposarà, igual que s'observa que hi ha riscos a la baixa per al creixement econòmic de la zona euro. Així ho explica l'entitat a les actes de la seva última reunió de política monetària de desembre, publicades aquest dijous.

Llavors, el BCE ja va considerar que "la situació continua sent fràgil" i que podrien reaparèixer ràpidament riscos i noves incerteses.

El BCE ha deixat de comprar deute públic i privat de la zona de l'euro al començament de gener

L'entitat monetària també va destacar durant la reunió que els mercats esperen que la primera pujada dels tipus d'interès del BCE es posposarà fins a finals de 2019 a causa que les últimes dades econòmiques han estat més febles del que s'esperava per una demanda externa menor i factors específics d'alguns països i sectors com el del motor a Alemanya.

L'economista en cap del BCE, Peter Praet, va observar que les condicions financeres s'havien mantingut acomodatícies, en el context d'una major volatilitat del mercat. En general, la política monetària del BCE havia contribuït a esmorteir l'impacte de les incerteses prevalents en les condicions financeres. Les condicions de crèdit per a les llars i les empreses havien estat molt favorables.

El BCE ha deixat de comprar deute públic i privat de la zona de l'euro al començament de gener però seguirà invertint el principal dels bons adquirits que vencin. El desembre, el BCE va dir que invertirà el principal dels bons adquirits "durant un període de temps prolongat passada la data de la primera pujada dels tipus d'interès".

Per això la política monetària del BCE seguirà sent molt expansiva. El BCE considera que el seu principal instrument per ajustar la seva política monetària és l'orientació sobre els tipus d'interès i per això va vincular la reinversió del principal dels bons que vencen la data de la primera pujada del preu del diner, segons les actes.

Noticias relacionadas

contador