philip-lane

Philip Lane, economista en cap del BCE, ha deixat clar que l'organisme no tolerarà una inflació més baixa durant molt més temps perquè es posaria en perill tant el consum com la inversió.

"Tolerar un període més llarg un nivell d'inflació encara més baix de del que s'anticipava originalment augmentaria el risc i el cost", ha assenyalat Lane en declaracions recollides per l'agència Reuters.

"Primer, conduiria a una recuperació més feble del consum i la inversió. Després, contribuiria a una tendència baixista en les expectatives d'inflació que podrien consolidar-se", afegeix Lane en el seu discurs. L'economista en cap del BCE ha recordat que el programa de compres és un dels pilars defensius enfront de la pandèmia en matèria de política monetària.

A més, segons les seves estimacions, sense les mesures implementades pel BCE, el PIB de l'Eurozona seria inferior als 1,3 punts percentuals i el nivell d'inflació, als 0,8 punts.

Les paraules de Lane concorden amb les d'Isabel Schnabel, una altra membre de BCE, que fa uns dies va reconèixer que la institució havia de considerar impulsar la inflació cap a l'objectiu una mica per sota del 2%, sempre des d'una política ultraacomodaticia.

Noticias relacionadas

contador