bancocentralinglaterra

El governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, ha negat aquest dimarts que tingui intenció de situar els tipus d'interès per sota de zero a curt termini, a pesar que reconeix els perills als quals s'enfronta el Regne Unit per la crisi de la Covid. Així i tot, ha sostingut que farà tot el possible per a donar suport a l'economia del país, segons les declaracions recollides per Reuters.

En la seva opinió, utilitzar instruments negatius perjudicaria els guanys dels bancs i la seva disposició a atorgar préstecs. Aquesta afirmació contrasta amb les sensacions que va deixar el banc central en la reunió que va celebrar la setmana passada, quan semblava que deixava oberta la porta als tipus negatius. En aquella trobada va acordar, per unanimitat, mantenir els tipus d'interès sense canvis en el 0,1%.

Durant una xerrada organitzada per la Cambra de Comerç Britànica, Bailey també ha lamentat les noves mesures restrictives que pretén imposar el Govern de Boris Johnson. De fet, encara que ha reconegut que són necessàries per a controlar l'evolució de la pandèmia, ha advertit que aquesta situació els pot obligar a revisar a la baixa els seus pronòstics de creixement per a enguany i el següent.

A la seva reunió de la setmana passada, el Banc d'Anglaterra va assegurar que l'economia britànica s'havia recuperat a l'agost més ràpid del que es preveia, però ja va avisar que un nou brot del coronavirus podria canviar completament aquesta tendència. A més, Bailey ha remarcat aquest dimarts dos aspectes més a tenir en compte: les dificultats per aconseguir un acord comercial amb la Unió Europea (UE) i les tensions comercials globals.

PREOCUPANT CREIXEMENT DELS CASOS DE COVID

Fins a aquest dilluns, el Regne Unit acumulava gairebé 400.000 casos positius per Covid des que va començar la pandèmia, amb 4.368 infectats les últimes 24 hores, una xifra que creix dia a dia (el diumenge van ser 3.899 nous contagis). A més, ja ha lamentat la defunció de 41.788 persones. El país es troba en "un punt d'inflexió", va apuntar el ministre de Sanitat, Matt Hancock, aquest cap de setmana.

Davant aquesta situació, Johnson té previst anunciar aquest dimarts noves mesures per contenir la propagació del virus. Els mitjans britànics apunten a una limitació del moviment dels ciutadans durant dues setmanes a Anglaterra, mentre que Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord tenen les competències per adoptar aquesta mesura als seus territoris. A més, els bars i restaurants tancaran a les 22.00 hores i es començarà a multar a aquelles persones que se saltin les quarantenes.

Noticias relacionadas

contador