mark-carney-fsb-bank-of-england

El Comitè de Política Monetària del Banc d'Anglaterra (BoE) ha decidit mantenir els tipus d'interès en el 0,75%. L'autoritat monetària de Regne Unit va pujar els tipus fins a aquest nivell el passat mes d'agost, després d'elevar-los en 25 punts bàsics.

En la seva reunió d'aquest dijous, l'autoritat monetària de Regne Unit ha pres també la decisió de votar de forma unànime a favor de mantenir les compres de bons corporatius en 10.000 milions de lliures i de l'Estat en 435.000 milions de lliures.

"L'economia global continua creixent per sobre de les taxes previstes, recolzant el comerç a Regne Unit", assenyala l'autoritat monetària en el seu comunicat, en el qual afegeix que el creixement s'ha "suavitzat" i ha deixat de ser uniforme entre els diferents països al mateix temps que els riscos a la baixa "han augmentat".

En opinió del BoE, "les condicions financeres mundials s'han estret, especialment als mercats emergents, i l'activitat s'ha desaccelerat a la zona euro". "Les restriccions comercials han augmentat i existeix un risc d'escalada", afegeix.

Les projeccions econòmiques del Banc d'Anglaterra dependran "significativament" de com s'executi l'acord sobre el brexit amb la Unió Europea, especialment en relació amb els nous acords comercials, la "suavitat" de la transició cap a ells i la resposta de les llars, les empreses i els mercats financers, apunta el BoE.

"Les implicacions per a un camí apropiat de la política monetària dependran del balanç dels efectes sobre la demanda, l'oferta i el tipus de canvi", afegeix l'autoritat monetària, el Comitè de la qual de Política Monetària del Banc d'Anglaterra creu que la resposta de la política monetària al brexit, "sigui el que sigui la forma que prengui, no serà automàtica i podrà prendre qualsevol adreça".

El comitè també creu que, si l'economia continua desenvolupant-se en línia amb les projeccions del seu informe d'inflació del passat mes de novembre, "un ajust continu de la política monetària durant el període del pronòstic seria apropiat per retornar la inflació de manera sostenible a l'objectiu del 2% en un horitzó convencional". "És probable que qualsevol augment futur en els tipus d'interès sigui a un ritme gradual i en una mesura limitada", apunta l'òrgan.

Noticias relacionadas

contador