ep el gobernador del banco de espana pablo hernandez de cos interviene en la primera jornada de la x
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha assegurat que l'organisme analitzarà la integració de CaixaBank i Bankia des dels objectius de política pública que té assignats com a supervisor. D'aquesta manera, vetllarà pel manteniment de la solvència del grup resultant i per l'estabilitat financera del sector.

De Cos ha subratllat, durant la seva intervenció en una taula rodona en el marc del fòrum 'Mirant a Europa', organitzat per Foment del Treball Nacional, que les operacions corporatives són responsabilitat dels equips gestors i dels accionistes, que encara han d'aprovar l'operació.

Mentrestant, el paper dels supervisors bancaris, com el Banc d'Espanya i el Banc Central Europeu (BCE), és el d'analitzar la viabilitat del projecte i vigilar que l'execució del mateix es realitzi correctament.

En aquest sentit, el governador del Banc d'Espanya ha aprofitat per destacar l'"important exercici de transparència" realitzat recentment per l'institut emissor presidit per Christine Lagarde, que va sotmetre a consulta pública una guia sobre l'enfocament supervisor davant la consolidació del sector bancari. L'objectiu d'aquesta acció era el de donar més previsibilitat al mercat sobre accions supervisores i ajudar les entitats financeres a dissenyar projectes de fusió prudencialment més sòlids, la qual cosa propicia que l'entitat resultant generi més valor per a l'accionista.

Com és habitual, De Cos ha recordat la reduïda rendibilitat que sofreix el sector bancari europeu, el compte de resultats del qual s'està veient encara més pressionada per la situació de crisi actual.

El governador del Banc d'Espanya ha assegurat que els supervisors emfatitzen des de fa temps en la necessitat que les entitats financeres inverteixin més en tecnologia i en digitalització, que els permetria ser més eficients. No obstant això, ha reconegut que la consolidació pot permetre avançar en la consecució de l'objectiu de millorar la rendibilitat. En aquesta línia, ha postil·lat que l'important és "analitzar cas per cas".

Noticias relacionadas

contador