gobernador banco espana hernandez de cos
Banco de España

La crisi va tenir un "cost reputacional" per al Banc d'Espanya. Així ho ha reconegut el governador, Pablo Hernández de Cos, que creu que això "era d'esperar", ja que tots els reguladors de països que van patir una recessió durant els últims deu anys s'han vist afectats. El governador confia que la seva independència ajudi a la institució a recuperar la seva reputació prèvia a la gran recessió.

Hernández de Cos ha evitat referir-se directament a les conclusions de la comissió del Congrés que investiga la crisi financera, el programa d'assistència i la fallida de les caixes d'estalvi, que atribuïen al Banc d'Espanya la màxima responsabilitat de la crisi. Els grups parlamentaris van reprovar la seva gestió durant la crisi, van acusar la institució de fomentar les preferents i han apuntat que la seva "única mesura amb cert presència" va ser introduir les provisions contracícliques.

El governador només ha reconegut que el Banc d'Espanya va patir un "cost reputacional" després de la crisi, cosa que "era d'esperar", perquè també va passar amb els supervisors d'altres països que van passar per situacions similars.

"Cap regulador bancari dels països on el sector bancari ha patit una crisi durant els últims deu anys ha sortit completament indemne", ha apuntat el governador durant una trobada bancari organitzat per IESE i EY. En tot cas, ha manifestat que el Banc d'Espanya està "concentrat" ​​a recuperar la reputació que tenia abans de la crisi, cosa que "només es pot fer de la manera més independent possible".

La comissió que el Congrés va crear l'any passat per investigar les causes de la crisi financera i els casos de Bankia i Popular, entre altres qüestions, va aprovar fa un parell de setmanes el seu informe final, en el qual inclou les seves conclusions. En elles, els grups són especialment incisius amb el Banc d'Espanya, alhora que eviten atorgar responsabilitat als diferents partits polítics de la fallida de les caixes d'estalvi.

Noticias relacionadas

contador