cbbancojaponbanco short

El Banc del Japó (BoJ) ha decidit mantenir la seva política monetària sense canvis, tal com s'esperava. No obstant això, ha anunciat mesures d'ajust que inclouen una major flexibilització de les seves compres de bons estatals i la diversificació de les seves inversions en fons cotitzats.

Aquests canvis afectaran el seu programa de compra de bons estatals i de fons d'inversió cotitzats i el control de la corba de rendiments per mantenir al voltant del zero per cent els tipus a llarg termini, dos dels eixos principals del seu pla flexibilitzador.

En primer lloc, el BoJ durà a terme les seves adquisicions de bons estatals "de manera flexible, tenint en compte les condicions de mercat i amb l'objectiu d'aconseguir la meta de tipus d'interès a llarg termini", segons ha explicat en un document aprovat durant la reunió.

Això afectarà el programa de compra de bons estatals per valor d'uns 80 bilions de iens (614.883 milions d'euros) a l'any de l'entitat, amb l'objectiu que el rendiment del bo japonès a 10 anys, de referència, romangui al voltant del 0 per cent.

A més, l'entitat "introduirà orientacions addicionals" sobre tipus d'interès de referència a curt i mitjà termini, situats actualment al -0,1 per cent per als dipòsits dels bancs.

La decisió es produeix després de les especulacions de la setmana passada que el Banc del Japó havia estat debatent activament els canvis en les seves polítiques monetàries, cosa que va provocar una forta caiguda dels preus del deute públic japonès i va fer que el rendiment del bo de referència a 10 anys arribés al seu nivell més alt en gairebé sis mesos.

El BoJ també ha reconegut que es prendrà "més temps de l'esperat" per assolir la seva meta d'inflació del 2%.

Poc després de l'anunci, el rendiment dels bons del Tresor a 10 anys dels EUA ha caigut gairebé 3 punts bàsics, fins al 2,950%. El ien s’ha afeblit, amb un augment del dòlar del 0,25% enfront del ien, fins als 111,33, i el Nikkei ha augmentat els guanys.

"És un canvi de política molt suau per part del Banc del Japó, però es dirigeix ​​cap a un enduriment", ha dit Hiroaki Mutou, economista en cap del Tokai Tokyo Research Institute, en declaracions a la CNBC.

"Crec que el BoJ ha tingut èxit en ajustar la seva esquema de polítiques sense tenir un gran impacte als mercats, però va introduir una eina que serveix de guia al futur per als tipus d'interès", ha afegit.

AIXÍ HA TANCAT ÀSIA

Les accions asiàtiques han cotitzat aquest dimarts amb moviments moderats i signe mixt. El Nikkei ha acabat en terreny positiu (+0,2%) impulsat per la decisió del Banc del Japó. El Topix, per la seva banda, ha caigut un 0,48%.

Mentrestant, el Kospi ha cedit un 0,1% després de cotitzar durant bona part de la jornada en negatiu.

Cal assenyalar que les accions de Samsung Electronics han baixat un 0,43% després que la companyia anunciés els seus resultats del segon trimestre, amb un benefici operatiu de gairebé de 14.300 milions de dòlars que han superat les pròpies projeccions de la companyia.

A Austràlia, l'S&P/ASX ha pujat un 0,13%.

Les borses xineses, per la seva banda, han acabat pràcticament planes després de la publicació del PMI manufacturer que ha superat lleugerament les expectatives.

Noticias relacionadas

contador