banco nueva zelanda

El Comitè de Política Monetària del Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) ha acordat aquest dimecres mantenir el tipus oficial d'efectiu al 5,50%.

El nivell dels tipus d'interès està limitant la despesa i la pressió inflacionista segons allò previst i necessari, ha dit l'organisme en un comunicat. El Comitè ha acordat que "el tipus d'interès oficial s'haurà de mantenir en un nivell restrictiu en un futur previsible", per garantir que la inflació dels preus al consum torni a situar-se a l'interval anual objectiu de l'1 al 3%, recolzant-lo temps la màxima ocupació sostenible.

Les taxes d'inflació mundial continuen disminuint afavorides per la normalització de les cadenes de subministrament internacionals i el descens dels costos de transport i dels preus de l'energia, ha dit l'RBNZ. El creixement mundial més baix ha provocat una baixada dels preus d'exportació de les mercaderies neozelandeses.

A Nova Zelanda, s'espera que la inflació continuï baixant des del màxim, i amb això les mesures d'expectatives d'inflació, afegeix. Es preveu que la inflació subjacent disminueixi a mesura que disminueixin les limitacions de capacitat. Tot i que l'ocupació està per sobre del nivell màxim sostenible, hi ha indicis que les pressions del mercat laboral es dissipen i les vacants disminueixen.

S'ha moderat el creixement de la despesa de consum i l'activitat de construcció residencial ha disminuït, mentre que els preus de l'habitatge han tornat a nivells més sostenibles. En termes més generals, les empreses informen d'una demanda menor dels seus béns i serveis i d'escasses intencions d'inversió.

El retorn de la immigració neta es manté en línies generals segons allò previst, i està contribuint a alleujar l'escassetat de mà d'obra. L'impacte net de la immigració sobre les pressions globals sobre la capacitat continua sent incert. La recuperació en curs de la despesa turística està donant suport a la demanda.

Les obres de reparació i reconstrucció que s'estan duent a terme a les regions de l'Illa Nord a causa dels fenòmens meteorològics greus donaran suport a l'activitat econòmica a curt termini. Es preveu que la despesa pública general disminueixi en termes ajustats a la inflació i en proporció al PIB.

El Comitè confia que, si els tipus d'interès es mantenen en un nivell restrictiu durant un temps, la inflació dels preus al consum tornarà a situar-se dins del seu interval objectiu de l'1 al 3% anual, donant suport alhora al màxim ocupació sostenible, conclou el comunicat.

Noticias relacionadas

contador