• "A nivell local, l'activitat està creixent a un ritme moderat", ha dit el banc central
carney boe bank

El Banc d'Anglaterra (BoE) ha decidit mantenir els tipus d'interès sense canvis, en el 0,25%, un dia després que la Reserva Federal (Fed) d'Estats Units elevés el preu del diner en una cambra de punt i anunciés la intenció de realitzar tres pujades de tipus més el 2017.

El banc central britànic tampoc ha fet cap modificació al programa de flexibilització quantitativa (QE), que es manté en 435.000 milions de lliures. Després del referèndum britànic i el triomf de l'opció del Brexit, el governador del BoE, Mark Carney, va decidir l'expansió de la QE en 60.000 milions de lliures en la reunió del mes d'agost.

A l'agost, el BoE va retallar els tipus i va augmentar el programa de compra d'actius després del triomf del Brexit

El mercat no esperava cap canvi per part del Banc d'Anglaterra i els pronòstics s'han complert. Els analistes de Merrill Lynch no preveien moviment algun i, a més, han retallat el seu pronòstic, que preveia una retallada de tipus i una extensió de la QE al febrer. "El creixement resisteix, la qual cosa fa que els estímuls siguin més difícils de justificar i la QE sembla políticament inacceptable ara", precisen.

LA POLÍTICA FISCAL DELS EUA BENEFICIA A TOTHOM

L'el seu comunicat, el Banc d'Anglaterra ha dit que les expectatives d'una política fiscal més flexible als Estats Units, de materialitzar-se, "ajudarà a sostenir l'impuls en l'economia global, que s'evidencia en una sèrie de dades des de l'estiu". No obstant això, l'organisme precisa que, al mateix temps, les perspectives mundials s'han tornat més fràgils i remarca els riscos a la Xina, la zona euro i alguns mercats emergents, i l'augment de la incertesa política.

"A nivell intern, les dades publicades des de la reunió de l'anterior Comitè continuen indicant que l'activitat aquesta creixent a un ritme moderat, recolzada per un sòlid creixement del consum. No obstant això, els components de les enquestes de negocis (...) suggereixen que es preveu alguna desacceleració de l'activitat durant 2017. El moment i la magnitud d'aquesta desacceleració dependran fonamentalment de l'evolució dels salaris i de la capacitat de resistència de les llars a la pressió sobre els ingressos reals d'una major inflació", ha assenyalat el BoE.

Noticias relacionadas

contador